Prijava korisnika
Društva partneri


Tvrtke partneri

INAmaziva150v

turbomehanika

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management
U Vodicama održano Savjetovanje HDO-a MeditMaint 2018 PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Petak, 01 Lipanj 2018 17:38

 

Usprkos rastu izvoza i industrijske proizvodnje posljednjih godinu, dvije, hrvatsko gospodarstvo ozbiljno stagnira na planu globalne konkurentnosti. U budućnosti to može imati dalekosežne posljedice. Danas je konkurentnost usko povezana s procesima automatizacije, digitalizacije i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije u proizvodnji. Dugoročna svjetska vizija razvoja proizvodnje, nazvana Industrija 4.0, temelji se na povezivanju online tehnologije, menadžmenta, industrijskih pogona i zasebnih strojeva.

Neki su to od zaključaka Savjetovanja MeditMaint 2018. koje je u organizaciji HDO-a održano od 16. do 18. svibnja u Hotelu Olympia Sky u Vodicama. Pri tome neki su menadžeri održavanja zaključili kako, u skladu s novim tendencijama u novoj industrijskoj revoluciji, pokušavaju ukazati na nužne promjene, inovacije, no katkada im se čini da su u svojim nastojanjima izolirani. Njihov glas uglavnom ne dopire do političkih elita, katkada ni do vlastitog menadžmenta.

Više...
 
 
 
Zahvala na pokoviteljstvu nad MeditMaint 2018. uz zaključke Savjetovanja PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Petak, 01 Lipanj 2018 16:02

 

Poštovana predsjednice Grabar-Kitarović,

Zahvaljujemo Vam na pokroviteljstvu nad savjetovanjem MeditMaint 2018 koje se uz sudjelovanje menadžera održavanja iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Belgije, Francuske, Litve, Australije i SAD-a od 16. do 18. svibnja održalo u Vodicama. Savjetovanje je organiziralo Hrvatsko društvo za održavanje i upravljanje tehničkim sustavima i infrastrukturom (HDO). Dopustite nam da Vam prenesemo neke od naglasaka Savjetovanja:

Više...
 
 
 
Sudioinici MeditMainta u Memorijalnom centru Faust Vrančić PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Petak, 01 Lipanj 2018 15:34

 

Trećega dana Savjetovanja, sudionici su posjetili Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću kod Šibenika. Renesansni genij Vrančić, rođeni Šibenčanin, bio je konstruktor mostova, mlinova, tehničkih naprava koje i danas zadivljuju tehničku struku. Ovaj svestrani inovator, autor leksikografskih, filozofskih i pjesničkih djela, rođen je u Šibeniku 1551. godine. Djetinjstvo je proveo na otoku Prviću u koji je bio toliko zaljubljen da ga je odredio svojim posljednjim počivalištem.

Više...
 
 
 
Promovirana knjiga 'Strategija održavanja' Maria Cikojevića PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Brandt   
Petak, 01 Lipanj 2018 14:51

 

Na Savjetovanja Hrvatskog društva održavatelja MeditMaint 2018. u Vodicama je 16. svibnja promovirana knjiga Strategija održavanja industrijskih postrojenja primjenom RCM metodologije. Autor knjige je menadžer održavanja u Cemex-u Mario Cikojević, a knjiga je objavljena u izdanju HDO-a.

Više...
 
 
 
Održavanje 2018 PDF Ispis E-mail
Autor HDO   
Četvrtak, 01 Ožujak 2018 00:00

 

Više...
 
 
 
« Početak«12»Kraj »

Stranica 1 od 2