Prijava korisnika
Društva partneri


Tvrtke partneri

INAmaziva150v

turbomehanika

OSHA Healthy Workplaces

osha-ms
1pix tr
OSHA Stress Management

ESUO 2018 – Izobrazba za Europskog stručnjaka upravljanja održavanjem

01-2017.jpg 02-2017.jpg 03-2017.jpg 04-2017.jpg 05-2017.jpg 06-2017.jpg 07-2017.jpg 08-2017.jpg 09-2017.jpg
Predbilježbe za izobrazbu i certifikaciju ESUO po programu EFNMS-a PDF Ispis E-mail
Autor HDO   
Srijeda, 28 Lipanj 2017 08:00

Počinju predbilježbe za izobrazbu i certifikaciju druge generacije inženjera i menadžera za Europskog stručnjaka upravljanja održavanjem. Druga po redu edukacija u organizaciji HDO-a počet će 1. veljače 2018. godine, dok će se certifikacijski ispit održati tijekom travnja 2018.

Kao što je poznato, ove godine izobrazbu je vrlo uspješno pohađala grupa inženjera tehničkih znanosti i menadžera održavanja, kojima su diplome s certifikatom svečano dodijeljene na zajedničkoj promociji HDO-a i EFNMS-a na Savjetovanju koje je sredinom svibnja, također u organizaciji Hrvatskoga društva održavatelja, održano u Vodicama.

Europski certifikat stručnjaka upravljanja održavanjem najprestižniji je svjetski certifikat na području održavanja i danas ga posjeduje velik broj stručnjaka iz cijeloga svijeta! Više je to puta naglašeno i na nedavnoj sjednici Generalne skupštine EFNMS-a na kojoj se vodila rasprava o potrebi stalne, cjeloživotne edukacije, ali i certifikacije vještina i znanja na svim razinama održavanja tehničkih sustava. Samo u Norveškoj, primjerice, do sada je certificirano više od 150 inženjera i menadžera, a izobrazba se provodi i za održavatelje sa srednjom i višom stručnom spremom.

Zašto je važna EFNMS-ova certifikacija?

Za pojedince je važna za strukturiranje neophodnih kompetencija na području održavanja, boljega statusa unutar tvrtke kao i zbog bolje pozicije na tržištu rada europskih zemalja. Štoviše, na europskome tržištu danas ESUO certifikacija postaje "conditio sine qua non", a certifikat ima i globalan značaj. Za tvrtke je certifikacija neovisna provjera kompetencija zaposlenika, ali i konkurentska prednost u slučaju prodaje usluga održavanja na tržištu. Posljednjih godina tvrtke specijalizirane za održavanje na globalnom su tržištu svoj certificirani kadar počele isticati kao komparativnu prednosti, jer su certificirana znanja usklađena s potrebama prakse i jamče da će se održavanje u praksi provoditi na sustavan i prepoznatljiv način prema standardima EFNMS–a.

HDO – Hrvatsko društvo održavatelja organizira pripremu i ispit za stjecanje diplome "Europski stručnjak upravljanja održavanjem" certificiran od EFNMS-a. Nositelj programa je sveučilišni profesor dr. sc. Nedeljko Štefanić, a u programu sudjeluje desetak vrhunskih stručnjaka iz područja strojarstva, elektrotehnike, managementa, građevinarstva, ekonomije – ukratko svih struka koje objedinjuju multidisciplinarnu svakodnevicu održavatelja.

Za sve one menadžere, inženjere i druge djelatnike u području održavanja, kojima certifikacija EFNMS–a postaje važna i neophodna legitimacija, HDO je pripremio nastavni program kroz koji možete upoznati sadržaj potrebnih dodatnih znanja, ispitni program, te na kojem ćete steći cjelovita znanja neophodna za izlazak na ispit i dobivanje certifikata Europski stručnjak upravljanja održavanjem.

Temeljem programa EFNMS-a hrvatski su stručnjaci pod okriljem HDO-a za sudionike seminara pripremili i temeljan udžbenik koji donosi presjek svih današnjih znanja kojima mora vladati stručnjak održavanja. Upotpunjen suvremenom metodikom, grafikonima i primjerima tijeka rada (workflow) udžbenik je, zapravo, priručnik koji će se i nakon seminara i položenoga certifikacijskog ispita svaki stručnjak rado imati pri ruci.

Cjelokupno gradivo za ovaj program podijeljeno je u sljedećem omjeru po nositeljima predmeta:

  1. Upravljanje i organizacija, Nedeljko Štefanić, 53 sata
  2. Raspoloživost proizvodnih postrojenja, Igor Kuzle, 31 sat
  3. Informacijski sustavi u održavanju, Luka Gauta, 32 sata
  4. Metode i način održavanja, Damir Sumina, 24 sata
  5. Engleski jezik – pojmovi održavanja, Brankica Bošnjak-Terzić, 10 sati

Nastava će se održavati u velikoj dvorani Hrvatskog inženjerskog saveza, Berislavićeva 6, Zagreb. Ovisno o željama i mogućnostima polaznika, nastavni program od ukupno 150 sati predavanja i vježbi, bit će proveden u veljači i ožujku – ili tijekom vikenda, ili tijekom tri dana tjedno u popodnevnim/večernjim satima. Tako se većini polaznika omogućava da uravnotežite svoje poslovne i dnevne aktivnosti s edukacijom. Zbog kvalitetnoga provođenja seminara broj je polaznika ograničen.

Cijena edukacije je 22.500 kuna + PDV. U cijenu su uključeni: temeljni priručnik Održavanje i gospodarenje imovinom s cjelokupnim sadržajem potrebnim za certifikaciju, dvije mape tiskanih podloga i prezentacija za praćenje predavanja i vježbi, osvježenje u pauzama.

Ako to ne žele, kandidati koji pohađaju nastavu ne moraju certifikacijskom ispitu. U tome slučaju dobivaju Uvjerenje o provedenom nastavnom programu ESUO.

Pristup polaganju ispita dozvoljen je svim kandidatima, a certifikat ESUO stječu oni kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete: 5 godina radnog iskustva na području održavanja uključujući 2 godine radnog iskustva na poziciji upravljanja procesima održavanja od čega 1 godina tog iskustva treba biti u posljednjih 18 mjeseci.

Cijena certifikacijskoga ispita: 4.500 kuna + PDV

 Predavači:


U prilogu:


Na vaše upite rado ćemo odgovoriti mailom (adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili putem telefona (01 / 4922 021)